De nieuwe, effectieve methode voor het bestrijden van de Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) is een van de grootste bedreigingen voor onze natuur en infrastructuur. De plant verspreidt zich razendsnel. De sterke wortelstokken en stengels van deze plant verdringen inheemse plantensoorten en kunnen schade toebrengen aan gebouwen, leidingen en wegen. Jaarlijks besteden gemeenten, waterschappen en provincies veel tijd, geld en energie aan het bestrijden van de Japanse duizendknoop, zonder een effectief resultaat.

Technisch Innovatie Bureau Achterhoek (Tibach) heeft een nieuwe, milieuvriendelijke en gepatenteerde methode ontwikkeld die deze plant doodt door middel van bevriezing. Uit de eerste tests blijkt dat deze methode zeer succesvol is.

Huidige bestrijdingsmethoden

De Tibach-methode: veilig, milieuvriendelijk en eenmalig

Nieuwe methode: bevriezing

Tot nu toe wordt de Japanse duizendknoop bestreden door middel van maaien, uitgraven, verhitten, chemische middelen of het toedienen van elektrische schokken. Deze methoden zijn vaak arbeidsintensief, tijdrovend, milieuonvriendelijk en niet afdoende. De Tibach-methode is anders: veilig, eenmalig en vriendelijk voor het milieu. Deze methode is met een grote machine in te zetten door overheden, en straks met kleinere machines door groenbeheerders, hoveniers en particulieren.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor de presentatie

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van een innovatieve, milieuvriendelijke methode voor het bestrijden van de Japanse duizendknoop, ontwikkeld door Technisch Innovatie Bureau Achterhoek (Tibach). We presenteren de Tibach-methode op donderdag 24 juni bij Atletico, Waalstraat 5 te Gendringen.

Samenwerkingspartners

Lassche & Keizer
Smarthub
Gemeente Oude IJsselstreek
Wageningen Universiteit
Elan
BonsenReuling
Mees van den Brink
Snelting
Climalife
Dekalu

© 2021 Tibach. All rights reserved.