Skip to main content

Tibach BV in de KVK Innovatie Top 100

Gepubliceerd: 24 oktober 2022

KVK Innovatie Top 100

Dinsdag 4 oktober 2022 presenteerde KVK voor de 17e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De kracht van de KVK Innovatie Top 100 is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De afgelopen 16 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

Voorop lopen

Elk jaar stelt een deskundige jury een nieuwe ranglijst vast. En elk jaar wordt deze opnieuw verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen. Ook dit jaar gaat de nummer één er uiteraard met de grootste eer vandoor. Maar ook alle 99 andere winnaars mogen terecht trots zijn een plek in de KVK Innovatietop 100. Het is een kwalificatie dat je als bedrijf voorop loopt en innovatief bezig bent in jouw branche.

Innovatie in de Achterhoek

Dit jaar staat Tibach BV in de KVK Innovatie Top 100. Tibach BV heeft een nieuwe, milieuvriendelijke en gepatenteerde methode ontwikkeld die duizendknoop doodt door middel van bevriezing. Midden in de plant worden gaten in de grond geboord. Hierin worden vrieslansen geplaatst, waardoor een koelvloeistof circuleert met een temperatuur van -35ºC. Hierdoor wordt de bodem rond de vrieslans bevroren. Samen met Wageningen Universiteit Research is de methode getoetst op effectiviteit. Zij concludeerden dat de exoot niet bestand is tegen de kou, terwijl er geen nadelige invloed is op het bodemleven en de zaadbank in de bodem.

 

Presentatie Tibach 3