Skip to main content

Gesprek met Helga Witjes, de gedeputeerde van de Provincie Gelderland voor Mobiliteit, Economie en Innovatie

Gepubliceerd: 23 juli 2023

Wat een bijzondere ervaring hebben wij gehad op 13 juli! We waren uitgenodigd op het provinciehuis in Arnhem door Helga Witjes, de gedeputeerde van de Provincie Gelderland voor Mobiliteit, Economie en Innovatie.

Vorig jaar heeft Tibach de KvK Innovatie Top-100 heeft gehaald en Helga was benieuwd naar de uitdagingen waar jonge ondernemingen zoals de onze mee te maken hebben. Het gesprek draaide voornamelijk om twee belangrijke thema’s: innovatie en economie. Volgens Helga zijn innovaties de drijvende kracht binnen de economie van Gelderland. Als jonge onderneming is innovatie voor ons van essentieel belang. We streven er voortdurend naar om nieuwe ideeën en baanbrekende oplossingen te ontwikkelen die de wereld kunnen veranderen.

Het was inspirerend om te zien hoeveel belang Helga hecht aan de ondersteuning van innovatieve bedrijven zoals het onze. Ze toonde een oprechte betrokkenheid en stelde relevante vragen die ons aan het denken zetten. Het voelde alsof we een waardevolle bijdrage konden leveren aan het toekomstige economische landschap van Gelderland. Zeker in de bestrijding van de beruchte Japanse duizendknoop. Deze plant veroorzaakt aanzienlijke overlast in de Provincie Gelderland en tast de infrastructuur aan, wat resulteert in dure reparaties.

Gelukkig heeft Tibach een innovatieve oplossing bedacht: bevriezing. Door middel van geavanceerde technologieën en onze expertise op het gebied van vriestechniek hebben we een effectieve methode ontwikkeld om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Het bevriezen van de plant zorgt ervoor dat de wortels en het bovengrondse deel worden vernietigd, waardoor verdere verspreiding wordt voorkomen.

Deze baanbrekende methode heeft de aandacht getrokken van de Provincie Gelderland, die graag de launching customer wil zijn voor onze innovatieve aanpak. Ze erkennen de urgentie van het bestrijden van de Japanse duizendknoop en hebben ons benaderd om samen te werken aan het oplossen van dit probleem. Dit is een geweldige kans voor Tibach om onze expertise te demonstreren en een significante impact te maken op de leefomgeving van de provincie.

Met de steun van de Provincie Gelderland zullen we ons onderzoek en ontwikkeling voortzetten om onze bevriezingsmethode verder te verfijnen en op grote schaal toe te passen. Samen zullen we niet alleen de overlast van de Japanse duizendknoop verminderen, maar ook de infrastructuur beschermen en de kosten van reparaties verminderen.

Na afloop van het gesprek verlieten we het provinciehuis met een gevoel van enthousiasme en vastberadenheid. We zijn meer dan ooit gemotiveerd om onze innovatieve reis voort te zetten en bij te dragen aan de groei van onze provincie. We weten dat we obstakels zullen tegenkomen, maar we hebben ook het vertrouwen dat we deze kunnen overwinnen met de steun van visionaire leiders zoals Helga Witjes.