Skip to main content

Japanse duizendknoop in je eigen tuin? Uitgraven?

Gepubliceerd: 14 juli 2023

De Japanse duizendknoop is een invasieve plantensoort die veel schade kan aanrichten aan gebouwen, wegen en natuur. Het is daarom belangrijk om deze plant te bestrijden als je hem in je eigen tuin aantreft. Het uitgraven van de Japanse duizendknoop is een mogelijke methode, maar je moet wel voorzichtig zijn om te voorkomen dat de plant zich verder verspreidt.

Hier zijn enkele belangrijke zaken waar je op moet letten:

  • Graaf de plant zo diep mogelijk uit, net zo lang totdat je geen wortelstokken meer tegen komt. De wortels van de Japanse duizendknoop kunnen namelijk erg diep groeien en elke achtergebleven wortel kan weer uitlopen tot een nieuwe plant.
  • Verwijder alle plantenresten van de Japanse duizendknoop uit je tuin. Gooi ze niet op de composthoop of in de groene container, want dan kunnen ze weer gaan groeien. Voer ze af in de restafvalcontainer.
  • Controleer regelmatig of er geen nieuwe scheuten van de Japanse duizendknoop opkomen in je tuin. Als dat wel het geval is, herhaal dan het uitgraven en verwijderen van de plant. Het kan meerdere jaren duren voordat je helemaal van de Japanse duizendknoop af bent.

Voor grotere oppervlakken is bevriezen een goede optie. Een eenmalige behandeling is voldoende voor volledige verdelging. Voor meer informatie, neem contact met ons op